8 начини да се ослободите од стрес

Брзото темпо на живеење и динамиката на промените се дел од причините зошто живееме во стрес и ако тој стрес е интензивен и не можеме да гo контролираме, настанува анскиозност како абнормална загриженост за се што ни се случува. За…

Имунитет

1.Имунитет на организмот Имунолошкиот систем го штити телото од различни предизвикувачи на болеста, а неговите органи и ткива се поврзани со лимфните садови низ кои течат лимфоцити(бели крвни зрнца), чија улога е од клучно значење во одбрана на организмот. Кога…

Децата и зимата

Играјте си во снегот заедно со вашите деца  Зимата на децата им е омилено годишно време, нормално, кога има снег. И тука секогаш има дилема дали треба да му се дозволи на детето да оди надвор или да седи во…

Затнат нос! Загрижени родители!

Најчесто при состојба на затнат нос прв на избор е спреј на база на изотоничен раствор на морска вода, кој овозможува чистење, навлажување и разводнување на секретот, со што се овозможува назална дезопструкција и нормална респирација набргу од неговата апликација….

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin