Постпородилна депресија

Раѓањето на дете и периодот кој следи е многу интензивен и осетлив период за секоја мајка. Без разлика на тоа колку мајката била добро подготвена за новонастанатата ситуација и без разлика на поддршката на околината, овој период секако ќе биде…

Која е улогата на витамините за раст и развој на фетусот

Витамините, минералите и аминокиселините се неопходни за физиолошките процеси кај секој човек, Потребите на организмот се менуваат во зависност од надворешните и внатрешните услови.  При зголемен физички или психички напори, при промена на надморската височина, промена на климата, при различни…

Патувајте без гадење и повраќање!

Летото е период на патување и релаксирање.Голем број од децата не можат да уживаат при патувањето до дестинацијата за одмор поради гадење и повраќање.   Нагонот на гадење и повраќање во текот на патување се јавуваат поради кинетоза или болест…

Прва помош за стомачен вирус

Летниот период расте бројот на зболени од стомачен вирус, а на удар се децата.  Стомачниот вирус може да се јави како резултат на различни типови на вируси и бактерии. При стомачен вирус се појавува воспаление на гастроинтестиналниот тракт (стомакот и…

Емоционалната интелигенција-чекор поблиску до станување лидер

Емоционалната интелигенција е способност да ги контролирате и употребите вашите емоции во конструктивни и продуктивни цели.Таа е основа за да станете лидер и да градите квалитетни врски со луѓето околу вас. Луѓето со висока EQ имаат голема самосвест и самодоверба,…

Зошто да користете органска козметика за Вашето бебе?

Кожата на новороденчињата е нежна и чувствителна на синтетичките состојки  кои се употребуваат во производство на козметичките производи. Епидермисот е многу тенок и лесно пропустлив, поради што потенцијално штетни состојки може лесно да продрат во кожата на бебето.  Конзервансите, синтетичките…

Special Kid Vision- Совршена формула за очно здравје кај децата!

Барајќи малку слободно време за себе, родителите често ги оставаат своите деца да се забавуваат со таблетите или телефоните.  Гледањето во екраните го оштетува видот и доведува до развој на разни болести на очите. Децата кои своето време го поминуваат…

Зошто им е потребно железото на децата ?

Железото е потребно за живот.Железото е дел од секоја клетка на телото и има огромна улога во создавањето на силен имунолошки систем.Организмот не произведува железо, тука го апсорбира преку тенкото црево.Белодробните протеини учествуваат во транспортот, складирањето и употребата на кислород….

Како да се заштитите од досадните комарци?

Времето е одлично за релаксирање во природа, но комарците често знаат да не одвратат од наште намери за престој на отворено. Можете да се заштитите од овие мали напасти со помош на различни спрејови, креми и алки. За заштита од…

Што е органска облека?

Денес се повеќе се развива еколошката свест кај човекот, па често можеме да сретнеме органски проиводи на полиците во маркетите.Со производството на органска облека не само што се грижиме за нашето здравје туку се грижиме и за животната средина. Кожата…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin