Што работи инсулинот?

Инсулинот е хормон чија функција е да го регулира и одржува нивото на шеќерот во крвта. Кога во нашето тело има многу прости шеќери, доаѓа до покачување на нивото на гликозата. Тогаш инсулинот се обидува да воспостави контрола виз нивото…

Симптоми на дијабетес

Дијабетесот е болест која има влијание врз способноста на телото да произведува инсулин, што доведува до висок шеќер во крвта.Првите симптоми на дијабетесот имаат лесна форма, па најчесто луѓето не им посветуваат внимание. Дијабетесот доколку не се лекува ќе го…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin