Што е потребно за здрави коски?

Здравиот начин на живот кој вклучува не само правилна и избалансирана храна, туку и зголемена физичка активност е еден од предусловите за здрави и цврсти коски. Меѓутоа не секогаш тоа е доволно, бидејќи со стареењето полека се намалува коскената маса,…

Симптоми на мигрена

Многу луѓе патат од мигрена. Ако често имате главоболки, но не сте сигурни дали станува збор за мигрена проверете дали имате некои од следните симптоми. Според научните истражувања бројот на жени кои страдаат од мигрена е три пати поголем за…

Причини за инфекција на уши

Воспаление на увото најчесто се јавува како воспаление на средно уво и воспаление на надворешниот слушен канал. Најчесто се јавува кај деца од 3 месеци па до предшколска возраст, но се јавува и кај постарата генерација. Ова воспаление се јавува…

ДАЛИ И ВАС ВЕ МАЧАТ БОЛКИ ВО ЗГЛОБОВИТЕ?

Болките во зглобовите најчесто се појавуваат како последица на некое воспаление или поради нивна истрошеност. КОИ СЕ НАЈЧЕСТИ ПРИЧИНИ ЗА НИВНАТА ПОЈАВА? –Спортски повреди -Тапи повреди кои настануваат како резултат на паѓање и удари СИМТОМИ –Постојана болка во пределот на…

КАМЕН ВО БУБРЕГ

Каменњата најчесто се формираат во бубрегот,уретрата и бешиката.Можат да бидат сп различна големина која се движи од микрокристали до големина на компир. Вистинската причина за нивната појава сеуште не е позната. Камењата може да не предизвикаат некои значајни проблеми,но предизвикуваат…

Болки во зглобовите

Општо е познато дека болката претставува сигнал на организмот дека нешто не е во ред. Болките во зглобовите често се проследени со појава на отоци, црвенило и непријатност при секое движење. Неочекуваните болки во зглобовите кај лица кои не страдаат…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin