Најважни

Позади детската агресија, лутење или повлекување стои страв од нешто

Сите луѓе се плашат од нешто во одредени периоди од животот, а децата не се исклучок. Родителите често трошат многу време и енергија за да ги убедат децата дека нема од што да се плашат, наместо да му дозволат да…

Како да се ослободите од стресот?

Престојот во природа во времетраење од 20 минути ги намалува последиците од стресот. Во студија објавена во ,, Frontiers in Psychology”  истражувачите се обиделе го пронајдат најефикасното времетраење на престој во природа кој му е потребен на човекот за да…

Како да се ослободете од несоницата?

Несоницата се појавува како последица на стресниот начин на живот, после употреба на некои лекови или поради замор. Во модерното општество се повеќе луѓе се жалат на несоница. Симптомите на несоница вклучуваат проблеми да се заспие, проблеми со често будење…

Колку може да биде опасно рчењето?

Рчењето не само што им го нарушува сонот на најблиските, туку може да биде и опасно по здравјето. Рчењето при спиење е многу честа појава која гo засега околу 30 осто од светската популација. Овој проблем  често се занемарува, но…

Како да одржите константна телесна тежина?

Доколку во текот на летото успеавте да ја постигнете идеалната телесна тежина, следете ги следните совети за тоа како да ја одржите истата без многу напор и одрекувања. Избегнувајте шеќери За да ја одржете константна телесната тежина исфрлете ги шеќерите…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin