Гинко билоба – природен лек за подобрување на меморијата

Гинко билоба е најстарото растение на светот. Чарлс Дарвин уште го нарекол и жив фосил, затоа што се смета дека е првиот растителен вид во облик на стебло, стар околу 225 милиони години. Гинкото е единствено растение кое успеало да…

Што е потребно за здрави коски?

Здравиот начин на живот кој вклучува не само правилна и избалансирана храна, туку и зголемена физичка активност е еден од предусловите за здрави и цврсти коски. Меѓутоа не секогаш тоа е доволно, бидејќи со стареењето полека се намалува коскената маса,…

Follow by Email
Facebook
Facebook
WordPress Video Lightbox Plugin